icon service icon service icon service icon service

Zirkonium – het element Zr

De aantrekkingskracht van zwart

Sublime Elements is ontstaan vanuit onze wens een collectie sieraden te ontwerpen met zwart zirkonium als uitgangspunt. In onze goudsmederij maken wij klant specifieke maatwerksieraden. Ditmaal was ikzelf de klant: elk sieraad is er één die ik zelf zou willen dragen. Dat is het uitgangspunt van ons merk. Ik hou van zwart en mijn kledingstijl is vrij basic en een beetje stoer. Dat zwart de basis zou vormen van ons nieuwe merk was daardoor onvermijdelijk. Zwart roept als kleur in de mode verschillende waarden en emoties op.  Positieve associaties met de kleur zwart zijn: glamour, kracht, rijkdom, krachtig, elegant, waardig, onderscheidend, sterk en statig. Als trouwe ‘zwartdrager’ kan ik me hier wel in vinden.

Mijn wens was om vrouwelijke en fijne sieraden te maken in het zwart. Mijn favoriete combinatie is zwart zirkonium met roodgoud. Roodgoud is bij mijn huidskleur warm en naturel en brengt het zwart mooi in balans. De combinatie van zwart zirkonium en geelgoud 18kt is heel erg mooi voor een getinte huid: juist 18kt geelgoud haalt bruintinten in de huid mooi op!

De kleur van zirkonium

De kleur van zirkonium is van nature grijs. Het heeft een mooie zijdeglans en wanneer het op de juiste manier verhit wordt, ontstaat een prachtige zwart/antraciete laag. Deze buitenste laag is enorm hard. Een uitdagend materiaal om verfijnd mee te werken! Ondanks de hardheid van zirkonium is het goed mogelijk om het materiaal te combineren met goud en edelstenen. Voordelen van zirconium sieraden zijn dat het een hypoallergeen materiaal is, licht is van gewicht en dat het materiaal snel de lichaamstemperatuur aanneemt. Het draagt dus enorm comfortabel.

Wil je meer weten over zirkonium als materiaal? Lees dan verder op de website van ons atelier.

“Black is my happy color.”

  • Handmade Jewels
  • Sublime Quality
  • Original Elements