icon service icon service icon service icon service

Maatadvies

Hoe meet ik mijn ringmaat op?

Ringmaten kunnen op verschillende manieren uitgedrukt worden. Bij Sublime Elements gebruiken we de Europese maataanduiding. Er zijn verschillende methoden om een ringmaat op te meten.

  • Meet een bestaande ring op. Het is hierbij de bedoeling dat de binnenmaat, de diameter, van de ring opgemeten wordt. Gebruik een schuifmaat of een liniaal om de binnendiameter van de ring te meten. Gebruik deze meting om de omtrek van de ring te berekenen. De maat is de omtrek van de binnenkant van de ring: 3,14 maal de diameter van de cirkel uitgedrukt in millimeter. Bepaal met behulp van de maattabel onderaan deze pagina, de ringmaat aan de hand van het aantal gemeten millimeters.
  • Meten met een lint of een touwtje. Wikkel een touwtje of lintje om de vinger, knip af bij het raakpunt en meet het aantal millimeters met een meetlat. Zorg dat het touwtje niet te strak om de vinger zit. Wanneer je niet op een standaardmaat terecht komt, kies dan uit de maattabel onderaan deze pagina, de dichtstbijzijnde (grotere) maat.
  • Bestel onze ringenbos. Geef hierbij aan of het om de ringenbos voor smalle of voor bredere ringen gaat.

“Size does matter…”

Tips bij het meten van je ringmaat

We geven je graag een paar tips bij het meten van je ringmaat. Het kan zijn dat je twijfelt tussen twee maten. Het is eenvoudiger om een ring een klein beetje op te rekken, dan om een ring kleiner te maken. Bij een aanzoek of verrassing is het natuurlijk fijn als de ring direct om de vinger schuift. In dat geval kies je wellicht liever voor de grootste van de twee maten waartussen je twijfelt.

Meet meerdere keren

Meet meerdere keren. Bij voorkeur op verschillende momenten. Je vingers kunnen dikker of smaller zijn afhankelijk van de temperatuur en het tijdstip van de dag. Houd er rekening mee dat koude vingers smaller zijn. Meet bij voorkeur overdag.

Houd rekening met de knokkel

Een ring moet prettig rond de vinger zitten. Strak genoeg, om het niet te kunnen verliezen, maar los genoeg om hem over de knokkel te kunnen schuiven. De gemiddelde ringmaat ligt tussen maat 52 en maat 54. Meet zowel de basis van de vinger als de knokkel op. Als het maatverschil groot is kun je rekening houden bij de keuze van de maat dat de ring ietsje groter dan de maat van de basis van de vinger moet zijn.

Als je twijfelt

Tussen een smalle ring en een brede ring kan ietsje maatverschil zitten. Houd daar rekening mee met het opmeten van de vinger. Een brede ring is vaak ietsje groter om een knellend gevoel te voorkomen. Kies bij een brede ring daarom voor een halve of hele maat meer.


Disclaimer

Bij het maken van de juiste keuze voor de ringmaat ligt de verantwoordelijkheid bij de klant. Sublime Elements en Teuns Design bieden voldoende mogelijkheden en tips om de juiste maat te kunnen bepalen. De juiste ringmaat is uiteindelijk een persoonlijke keuze en beleving die gemaakt wordt door de persoon die de ring draagt. Sublime Elements en Teuns Design kunnen om die reden nooit verantwoordelijk gehouden voor de uiteindelijke keuze van de ringmaat door de klant.

Mocht er na het achteraf passen van de ring een andere maat nodig zin, kunnen we op verschillende manieren van dienst zijn. De ring kan, wanneer aan de retourvoorwaarden voldaan wordt, geretourneerd worden en er kan een andere maat worden besteld. Wanneer er sprake is van een ring in beperkte oplage of een maatwerkring kunnen we de ring groter of kleiner maken. De kosten daarvoor zijn voor rekening van de klant en kunnen naar gelang het sieraad verschillen. Dit is afhankelijk van het ontwerp en het aantal maten dat het sieraad aangepast moet worden. Wanneer het maatverschil erg groot is of wanneer het soort sieraad het technisch niet toelaat om groter of kleiner gemaakt te worden, zullen wij een nieuwe ring maken. Dit laatste is meestal het geval als het een zirkonium of titanium ring betreft.

Klantenservice

Retourformulier

Hier vind je het formulier om je retour mee aan te melden.