icon service icon service icon service icon service

Onderhoud en verzorging

Verzorgen en onderhouden van sieraden

Natuurlijk wil je jouw zorgvuldig uitgezochte sieraad zo lang mogelijk mooi houden. We geven je graag een aantal tips om je sieraden goed te onderhouden en te verzorgen.

Tip 1

Gouden sieraden kunnen beschadigen door in contact te komen met andere, harde voorwerpen. Ook deurklinken, sleutelbossen en het gebruik van gereedschap kan kleine beschadigingen veroorzaken. De stenen in sieraden kunnen hierdoor beschadigen. Hangers en oorbellen zullen om deze reden minder beschadigingen oplopen dan ringen en armbanden.

Tip 2

Zirkonium is hard als titanium. Maar de zwarte kleur kan een beetje beschadigen. Zirkonium sieraden zonder gezette stenen kunnen we opnieuw zwart maken door ze weer op speciale temperatuur te verhitten. Met zirkonium sieraden kun je het beste net zo zuinig omgaan als met gouden sieraden.

Tip 3

Het is goed om je sieraad als onderhoud regelmatig even schoon te maken. Er zijn speciale poetsdoeken te krijgen, maar je kunt ook warm water en zachte zeep gebruiken. Met een tandenborstel kun je zachtjes vuil uit gravures of zettingen verwijderen. Maar wees vooral voorzichtig daarmee, want je wilt natuurlijk geen krasjes maken.

Tip 4

Wij adviseren je sieraden om te doen nádat je jouw favoriete cosmeticaproducten hebt gebruikt. Alcohol en parfum kunnen doffe plekken geven en tussen een zetting gaan zitten. Dit geldt natuurlijk ook voor chemicaliën en dergelijke.

Tip 5

Laat de zettingen van stenen met regelmaat controleren door een gediplomeerde goudsmid. Door vuil en stoten kan de zetting beschadigen. Het zou natuurlijk jammer zijn een mooie steen te verliezen!

“Jewelry has the power

to be the one little thing

that makes you feel unique…”

Klantenservice

Retourformulier

Hier vind je het formulier om je retour mee aan te melden.